xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Læringsmaterialer til ældreplejen

Materialet på denne side kan give inspiration til arbejdet med at nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin og øge trivslen hos personer med demens.

E-læring om antipsykotisk medicin og demens til ledere og medarbejdere i ældreplejen

Kurset giver ledere og medarbejdere i ældreplejen viden om, hvordan antipsykotisk medicin påvirker hjernen og et menneske med demens, og giver forslag til hvad man kan sætte i stedet for medicin.

Tilgå e-læringskurset her

Praksiserfaringer med nedbringelse af antipsykotisk medicin

Se praksiseksempler fra kommuner, der har haft et Demensrejseholdsforløb og arbejdet målrettet mod at nedbringe brugen af antipsykotisk medicin. Her fortæller medarbejdere fra praksis, hvad de oplever er særligt virksomt og motiverende i deres arbejde med at nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin til mennesker med demens.

 

 

 

Webinar om antipsykotisk medicin og demens

Webinaret giver ledere og medarbejdere viden om, hvordan de som fagpersoner kan styrke trivslen og komme med alternativer til medicin til borgere, som får eller er i risiko for at få antipsykotisk medicin. 

Se webinaret her

E-læring om udfordrende adfærd (Nationalt Videnscenter for Demens)

E-læringskursus om udfordrende adfærd til ansatte i ældreplejen giver viden om blandt andet adfærdsændringer og psykiske symptomer, metodiske tilgange til arbejdet med udfordrende adfærd og redskaber, som kan støtte arbejdet med udfordrende adfærd.

Tilgå e-læringskurset her

Redskabskort og modeller til personcentreret omsorg

Redskabskort og modeller anvendes blandt andet på Demensrejseholdet. Redskaberne kan bruges til at opnå en bedre forståelse for den enkelte borgers behov for derigennem at øge livskvaliteten og trivslen for den enkelte.

Se redskabskortene her

Demenshåndbøger

Metoder til at forstå adfærdsmæssige og psykiske symptomer i praksis

Håndbog til ledere og medarbejdere, der giver en introduktion til det systematiske arbejde med at forebygge og håndtere adfærdsmæssige og psykiske symptomer hos personer med demens med henblik på at fremme borgerens velbefindende.

Læs demenshåndbogen her

Personcentreret omsorg i praksis

Håndbogen giver en introduktion til, hvordan I med en personcentreret tilgang kan møde mennesker med demens, så I skaber trivsel for dem i hverdagen

Læs demenshåndbogen her

Beboerkonferencen i praksis

Håndbogen giver en introduktion til beboerkonferencen, en systematisk og en praksisnær metode til at skabe trivsel hos borgere og styrke den faglige refleksion hos medarbejderne.

Læs demenshåndbogen her

Opdateret 09 MAJ 2023