xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Om IRF

Sundhedsstyrelsen arbejder for at fremme rationel brug af lægemidler – både i valget af lægemiddel, og når et fravalg er det bedste valg. Indsatserne på dette område varetages af Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen leverer rådgivning og information om lægemidler målrettet læger i almen praksis baseret på den bedst tilgængelige evidens med en transparent og dokumenteret tilgang.

Formålet er at fremme rationel brug af lægemidler – både når valget står mellem forskellige lægemidler, og når et fravalg er det bedste valg. Sundhedsstyrelsen sigter på at fremme brug af de lægemidler, der har den største effekt, har færreste og mindst alvorlige bivirkninger, og har den laveste pris.

Vi samarbejder med andre aktører på lægemiddelområdet blandt andet regionernes lægemiddelkonsulenter og de kliniske farmakologiske afdelinger.

Kontakt til de kliniske farmakologiske afdelinger

Ved spørgsmål om medicinering af enkeltpatienter kan du som sundhedsprofessionel kontakte polyfarmaciambulatorier (kræver henvisning) og de kliniske farmakologiske afdelinger.

Om Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF)

Institut for Rationel Farmakoterapi blev oprettet den 1. oktober 1999 og fik til opgave at levere neutral information om den mest fornuftige brug af lægemidler.

 

Frem til 2012 var Institut for Rationel Farmakoterapi en del af Lægemiddelstyrelsen og siden 2012 en del af Sundhedsstyrelsen.

 

I 2017 skiftede Institut for Rationel Farmakoterapi navn til Indsatser for Rationel Farmakoterapi.

 

Året der gik i IRF 2023

Året der gik i IRF 2022

Modtag nyheder om Rationel Farmakoterapi

Sundhedsstyrelsens nyheder er opdelt i temaer, hvor du kan abonnere på det, du er mest interesseret i. Ét af temaerne er Rationel Farmakoterapi.

 

Tilmeld dig

Opdateret 13 NOV 2023