xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Seksuelt overførbare infektioner

En række infektioner overføres primært via seksuel kontakt og kaldes derfor seksuelt overførbare sygdomme. 

Seksuelt overførbare infektioner omfatter fnat, gonoré, hiv, hepatitis B, HPV, klamydia og syfilis. Læs mere om de enkelt sygdomme på undersiderne her.

Anbefalinger til sundhedspersonale

Sundhedsstyrelsen har udgivet en række anbefalinger for forebyggelse, diagnose og behandling af seksuelt overførbare infektioner.

Der er sket store fremskridt inden for diagnostik og behandlingen af seksuelt overførbare infektioner, og derfor indeholder anbefalingen megen ny viden på disse områder, om fx behandling af gonoré. Publikationen beskriver de mange muligheder for at forebygge seksuelt overførbare infektioner, samt hvilke opgaver kommunerne og frivilligorganisationerne løfter på området. Desuden indeholder anbefalingen mulighed for direkte print af skriftlig information til patienterne.

Målgruppen for publikationen er alment praktiserende læger og praktiserende speciallæger, sygehuslæger, sundhedspersoner tilknyttet den kommunale forebyggelsesindsats samt undervisningsinstitutioner. Anbefalingerne giver et fælles overblik for alle involverede i indsatsen og anviser helt konkrete handlinger i den enkelte kliniske situation.

Anbefalinger om forebyggelse, diagnose og behandling af seksuelt overførbare infektioner (2015)

Opdateret 08 JUL 2019