xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Webinar: Det gode samarbejde med pårørende i ældreplejen

Sundhedsstyrelsen inviterede medarbejdere og ledere i ældreplejen til et inspirerende webinar om pårørendesamarbejde i ældreplejen. 

Webinaret gav indsigt i, hvordan du som leder eller medarbejder i ældreplejen kan styrke samarbejdet med ældres pårørende. Webinaret introducerede faglige værktøjer til at forstå og arbejde med pårørendes forskellige perspektiver og behov. Målet var, at du efterfølgende kan udvikle og implementere konkrete tilgange i dit arbejde til gavn for både borgere og pårørende.

Deltagere

Webinaret henvendte sig til medarbejdere og ledere i ældreplejen, der ønsker inspiration og input til det daglige arbejde med at styrke det gode samarbejde med pårørende i ældreplejen. Invitationen omfattede alle typer af medarbejdere i hjemmepleje og på plejehjem, såsom SOSU-hjælpere og -assistenter, sygeplejesker, terapeuter, mv., samt ledere af enheder.

Programpunkter

  • Hvem er pårørende og hvordan sætter man sig i pårørendes sted?
  • Introduktion til Sundhedsstyrelsens dialogkort
  • Den svære samtale med pårørende – hvordan kan den gribes an?
  • Personcentreret omsorg til pårørende

Underviser

Psykolog Anneke Dapper-Skaaning, cand.psych.aut., erfaren underviser af personale i ældreplejen og specialist på demensområdet. Anneke har i sit tidligere arbejde som demenskoordinator samt psykolog både i ældrepsykiatrien og på plejehjem haft samtaler individuelt og i grupper med pårørende, lavet kurser i kommunikation og demens til ægtefæller til mennesker med demens, og underviser plejepersonale i pårørende-samarbejde.

Se slides og videooptagelser fra webinaret


Slides: Det gode samarbejde med pårørende i ældreplejen

Video fra webinar - del 1

 

Video fra webinar - del 2

 

Video fra webinar - del 3