xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Få overblik over dit forløb ved mistanke om kræft i hjernen

Hvilke undersøgelser skal du igennem, hvis der er mistanke om, at du har kræft i hjernen? Og hvilke behandlinger skal du have tilbud om? Det kan patienter, pårørende og fagpersonale få information om i et opdateret kræftpakkeforløb og dertil hørende patientpjece.

15 AUG 2019

Pakkeforløbet beskriver, hvordan forløbet vil være for de mennesker, der skal undersøges ved mistanke om kræft i hjernen. Pakkeforløbet beskriver det samlede forløb – lige fra den første udredning af, om man har kræft, til opfølgningen efter behandling og det løbende fokus på rehabilitering og håndteringen af senfølger og palliative indsatser. Som noget nyt fremgår muligheden for behandling med protonterapi til udvalgte patientgrupper med kræft i hjernen. 

”Vi har lagt vægt på, at patienter og pårørende skal have et indblik i, hvad de kan forvente af undersøgelser, og hvem de kan spørge til råds, hvis de står i den situation, at de eller deres pårørende skal udredes for kræft i hjernen. For patienter med kræft i hjernen er det afgørende at inddrage de pårørende i behandlingen, da sygdommen kan have den effekt, at patienten får svært ved at forstå sin egen helbredssituation og svært ved at træffe beslutninger”, siger sektionsleder, overlæge Agnethe Vale Nielsen.

Pakkeforløbet består af to dele: Dels information til sundhedspersonale og dels en folder til patienter og pårørende. 

Pakkeforløb for primær hjernekræft