xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Alliancen for fri abort

I 2023 er det 50 år siden, at det blev lovligt for gravide frit at vælge at få en abort inden for de første 12 uger af graviditeten. Sundhedsstyrelsen er medlem af Alliancen for fri abort for at skabe opmærksomhed om fri abort.

Sundhedsstyrelsen er medlem af Alliancen for fri abort sammen 24 andre interesseorganisationer og aktører, herunder med Sex & Samfund, Lægeforeningen, Dansk Sygeplejeråd, Jordemoderforeningen og Mødrehjælpen. Alliancen har til formål at markere 50-året for retten til fri abort i Danmark og sikre en bred politisk og folkelig forankring og opmærksomhed omkring retten til fri abort.

Sundhedsstyrelsen vil i løbet af 2023 deltage i flere af Alliancens arrangementer.

Læs mere om Alliancen for fri abort hér: https://www.friabort.com/

Sundhedsstyrelsen er medlem af Alliancen for fri abort fordi Sundhedsstyrelsen mener, at:

  • Fri abort er en rettighed, som ikke kan tages for givet. Derfor vil Sundhedsstyrelsen bidrage til løbende at sætte fokus på fri abort, og hvilken betydning retten til fri abort har i Danmark.
  • Det er afgørende for fysisk, psykisk og social trivsel, at man selv har ret til at bestemme, om man vil have børn, hvornår man vil have børn og hvem man vil have børn med. 
  • Det er vigtigt at værne om, at aborter kan foregå gratis, sikkert og lovligt i det danske sundhedsvæsen. Sådan er det ikke alle steder i verden. På verdensplan dør mange kvinder hvert år efter at have fået en usikker abort.
Opdateret 15 FEB 2023