xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Anbefalinger om forebyggelse af fødevareallergi hos spædbørn

Sundhedsstyrelsen har revideret anbefalingerne om forebyggelse af fødevareallergi hos spædbørn.

NOTATER 16 NOV 2022

Baggrunden for revideringen er opdateringen af den europæiske guideline fra Det Europæiske Selskab for Allergologi, som baserer sig på en gennemgang af den videnskabelige litteratur.

De reviderede anbefalinger erstatter anbefalingerne i kapitel 1.7.1 i Ernæring til spædbørn og småbørn – en håndbog for sundhedspersonale (Sundhedsstyrelsen 2019) samt afsnit 11.1 i Amning – en håndbog for sundhedspersonale (Sundhedsstyrelsen 2021).

3 sider

Indhold

  • Amning
  • Modermælkserstatning
    • I første leveuge
    • Fra 2. leveuge
    • Sojaproteinbaseret modermælkserstatning
  • Overgangskost
  • Moderens kost

Versioner

Version 2 (aktuel version): 16. november 2022:

Notatet er opdateret med præcision af ernæring den første uge og introduktion af æg.

Version 1: 8. juni 2022 (udgivet 9. juni 2022)