xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Rådgivning til patienter om højt specialiseret behandling i udlandet

Er du patient og ønsker behandling i udlandet? I så fald skal du tale med den læge, der har ansvaret for din behandling, så har de mulighed for at vejlede dig, om du falder indenfor mulighederne for behandling i udlandet.

Hvis du lider af en sygdom, der ikke kan behandles i Danmark, kan din læge i nogle tilfælde henvise til behandling i udlandet, hvis det drejer sig om højt specialiseret behandling.

Du kan som patient ikke selv henvende dig til Sundhedsstyrelsen for at blive henvist til højt specialiseret behandling i udlandet. Det er alene læger tilknyttet højt specialiserede afdelinger, der kan henvise til højt specialiseret behandling i udlandet.

Såfremt du ønsker at få vurderet, om du kunne være kandidat til højt specialiseret behandling i udlandet, anbefales det, at du drøfter dette med din behandlende læge.

Vær opmærksom på, at der gælder forskellige regler for højt specialiseret behandling og forsøgsbehandling, ligesom planlagt behandling i udlandet i nogle tilfælde kan søges dækket via din bopælsregion.

Hvis du ønsker oplysninger om dine rettigheder i forhold til planlagt behandling i udlandet, anbefales du at kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed EU-sygesikring - Styrelsen for Patientsikkerhed (stps.dk) eller patientvejlederen i din bopælsregion.

På kræftområdet kan du blive tilbudt behandling i udlandet, hvis det ikke er muligt at tilbyde dig behandling inden for de maksimale ventetider. Du kan læse mere om de maksimale ventetider på denne side: 

Maksimale ventetider ved kræft og hjertesygdom

Opdateret 17 NOV 2023