xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Underernæring

Sundhedsstyrelsen beskriver i en vejledning, hvordan kommuner, sygehus og almen praksis sammen kan styrke indsatsen for borgere og patienter, der har gavn af en ernæringsindsats. Samtidig er der udarbejdet 6 materialer, der kan hjælpe småtspisende borgere til at spise mere.

Underernæring: Opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko

Vejledning der omhandler underernæring og beskriver indsatsen omkring tidlig opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko. Vejledningen er målrettet kommune, sygehus og almen praksis og skal bidrage til at understøtte en sammenhængende tværsektoriel og tværfaglig ernæringsindsats for den enkelte borger og patient.

 

Når du skal tage på i vægt

Pjece til borgere, der har svært ved at spise og drikke tilstrækkeligt til at holde vægten og derfor vil have godt af at tage på (både i download og trykt version). Til pjecen er der udviklet et Vejeskema, der gør det muligt at følge den småtspisendes vægtudvikling.

 

Luk mig op køleskab

Illustreret folder med konkrete forslag til, hvilke protein- og energirige fødevarer, der er gode at have i sit køleskab, hvis man er småtspisende og skal tage på eller holde vægten (både i download og trykt version).

 

Luk mig op køkkenskab

Illustreret folder med konkrete forslag til, hvilke protein- og energirige fødevarer, der er gode at have i sit køkkenskab, hvis man er småtspisende og skal tage på eller holde vægten (både i download og trykt version).

 

Inspiration til dagens mellemmåltider

Dette materiale består af 3 selvstændige filer:

  • Hjemmelavede mellemåltider
  • Hjemmelavede energi- og proteindrikke
  • Energi- og proteinrige drikke og is der kan købes

 

Madønsker

Skemaet er inspiration til, hvordan man kan bruge hele døgnet til at spise eller drikke mange må kalorie- og proteinrige måltider. Kan også bruges til samtale om døgnets måltider og giver tips til, hvordan man kan supplere sin vanlige mad med ekstra protein eller energi.

 

Kort om småtspisende

Pjece til plejepersonale i ældreplejen, der hjælper ældre med indkøb, tilberedning af mad eller hjælp i forbindelse med måltider. Indeholder viden, praktiske råd og vejledning om ældre i ernæringsrisiko. Kan også læses af pårørende.

Opdateret 03 MAJ 2022