xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Projekter for sårbare gravide udviklet for SPU-midler i 2014-2017 - tværgående evaluering

10 projekter under overskriften ”Bedre barselsomsorg for sårbare gravide” har arbejdet med at styrke svangre- og barselsomsorgen med særligt fokus på sårbare familier. I rapporten evalueres projekterne.

EVALUERINGER 08 MAJ 2018

I forbindelse med det sundhedspolitiske udspil ”Mere borger, mindre patient” har 10 projekter under overskriften ”Bedre barselsomsorg for sårbare gravide” arbejdet med at styrke svangre- og barselsomsorgen med særligt fokus på sårbare familier.

I 2014 blev bevilget 40 mio. kr. til 10 projekter, der specifikt skulle arbejde med at ruste de kommende forældre til at mestre at blive forældre og som kunne løfte de sårbare gravides kompetencer i forhold til sund livsstil og sundhedsvaner i graviditeten. Alle projekterne har været forankrede i den kommunale sundhedspleje.

NIRAS har gennemført en tværgående virkningsevaluering af de 10 projekters arbejder. Som grundlag for evalueringen har NIRAS monitoreret og fulgt både processen og resultaterne af arbejdet med at afprøve og udvikle en indsats i form af en såkaldt pakke til sårbare gravide. Evalueringen er tværgående og af kvalitativ karakter.