xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Har I styr på skærmen i jeres familie?

 

Styr på skærm

 

Har I styr på skærmen i jeres familie?

Som forældre kan det nogle gange være en udfordring at finde ud af, hvordan balancen skal være mellem skærmtid og ikke skærmtid i familien.

Sundhedsstyrelsens nye kampagne ’Styr på skærm’ præsenterer her på siden nogle gode råd til, hvordan man kan aftale nogle skærmvaner med sine børn.

Det er fx en god idé at børn ikke bruger skærm lige op til sovetid. Vi ved også, at det giver en dårligere søvn, hvis man bruger sin skærm i løbet at natten.

Her på siden kan du finde materialer om Sundhedsstyrelsens anbefalinger for brug af skærm i familien. Materialerne er lavet til småbørnsforældre, der har børn i alderen 0-5 år og til forældre der har skolebørn i alderen 6-15 år .

Materialerne er især til forældre, men sundhedsplejersker, pædagoger, lærere og SSP'ere vil også kunne finde nyttig viden og inspiration til brug, fx ved hjemmebesøg, forældremøder og lign.

Læs mere om anbefalingerne for skærmbrug i Sundhedsstyrelsens notat

Materialer

Folderen kan downloades her på siden, men kan også bestilles til uddeling til forældremøde, på biblioteket og lign. sammen med plakat, postkort og klistermærke.

TeenageForældre.dk

Gode råd til forældre til teenagere om trivsel, aftaler og grænser

Kampagnevideoer 0-5 år

Kampagnevideoer 6-15 år

ReloadMe

Se også kampagnen fra Red Barnet og Just Human om balancen mellem teenageres søvn og deres digitale liv