xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Psykisk mistrivsel hos børn og unge er til debat på Folkemødet

Sundhedsstyrelsen deltager på Folkemødet, som foregår den 15.-17. juni på Bornholm. Her diskuterer vi blandt andet, hvilke tilbud vi skal have til de børn og unge, der er i psykisk mistrivsel eller har tegn på psykisk lidelse.

06 JUN 2023

Flere og flere børn og unge mistrives, og nogen af dem får brug for hjælp fra det offentlige til at komme ovenpå igen. I debatten diskuterer vi, hvordan vi bedst kan hjælpe dem. 

I 10-års planen for psykiatrien og mental sundhed er det aftalt, at der skal oprettes et lettilgængeligt kommunalt tilbud til børn og unge med psykisk mistrivsel og symptomer på psykisk lidelse. Men hvordan skal tilbuddet skrues sammen? Og hvad har børnene og de unge og deres familier behov for? Det diskuterer vi i debatten.  

”Hurtig hjælp er afgørende for de børn og unge, som er i psykisk mistrivsel. Som det er i dag, oplever mange, at vejen til at få hjælp er svær. Der er lang ventetid, før der bliver foretaget en faglig vurdering og udredning. Og det kræver mange henvisninger mellem skole, kommune, praktiserende læge og børne- og ungdomspsykiatri at komme dertil. I debatten diskuterer vi, hvordan vi kan etablere et tilbud i kommunerne, der sikrer, at børn og unge hurtigere bliver udredt og får et behandlingstilbud. Det skal forebygge, at de bliver så syge, at de kommer ind i den regionale børne- og ungdomspsykiatri,” siger enhedschef, Agnethe Vale Nielsen.  

Søren Brostrøm har gæster i den varme stol

I teltet er der også debatter om andre aktuelle sundhedsemner, der fylder i medierne og hos fagpersoner. Der er desuden også mulighed for at overvære en af de meget populære varme stole, hvor Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm udfordrer en udvalgt gæst om et emne, som fylder på sundhedsdagsordenen. Du kan blandt andet overvære samtalen mellem Søren Brostrøm og Anders Ladekarl, generalsekretær for Dansk Røde Kors, som taler om sundhedsforhold i kriser, krig og konflikter, eller en samtale om manglen på medarbejdere i sundhedsvæsenet, når Mona Striib, formand i FOA, gæster vores telt.

Her kan du finde os på Folkemødet 2023

Du kan finde Sundhedsstyrelsen i telt J23 på Kæmpestranden

Se Sundhedsstyrelsens program på Folkemødet

Følg os på Instagram

 

Vores pressemeddelelser og nyheder er opdelt i otte temaer, og du har selv mulighed for at tilpasse nyhedsstrømmen fra os, så du kun modtager nyheder, der handler om de emner, du er mest interesseret i.

 

Se overblikket og tilmeld dig vores nyhedstemaer

 

Hvis du i forvejen modtager nyheder fra Sundhedsstyrelsen, kan du ændre dit abonnement ved at gå ind på en af de e-mails, du har fra Sundhedsstyrelsen og klikke på 'Opdater tilmeldinger' eller 'Afmeld'.

 

Denne nyheds temaer:

 

Pressemeddelelser 

Nyt på sundhedsområdet

Sundhed for alle borgere