xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Nu bliver det nemmere at få dit barn vaccineret mod influenza

Børn i alderen 2-6 år kan stadig nå at blive vaccineret mod influenza, og fra næste uge kan de også blive vaccineret i et af de regionale vaccinationscentre. Flere muligheder for vaccination vil gøre det lettere at finde en tid, der passer ind i en travl børnefamilies hverdag.

11 NOV 2022

Efterårets og vinterens vaccinationsprogrammer er i fuld gang, og der er nu givet lidt over 3,1 millioner vaccinationer mod covid-19, influenza og pneumokoksygdom. Mens det skrider støt frem med vaccinationerne i de ældre målgrupper, så er der ikke mange børn, der er blevet vaccineret mod influenza.

”Der er desværre endnu ikke så mange forældre, der har taget i mod tilbuddet om influenzavaccination af deres børn mellem 2 og 6 år. Det bekymrer mig, fordi vi i flere sæsoner har haft meget lidt influenza, og derfor risikerer vi at få en usædvanlig hård influenzasæson, som vil give meget sygdom henover december og januar. Børnene skal vaccineres for at mindske risikoen for, at de bliver syge og for at begrænse smitten til dem i familien, som er i risiko for at blive alvorligt syge af influenza for eksempel helt små søskende og bedsteforældre”, forklarer Helene Bilsted Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

De sidste par år har vi haft milde influenzasæsoner, og vi er derfor i en situation, hvor immuniteten i befolkningen er lav, og det øger risikoen for en hård influenzasæson. Det er derfor vigtigt, at vi forebygger smitten.

Børn på 2-6 år kan nu også blive vaccineret mod influenza i alle landets vaccinationscentre

Børn har siden 1. oktober kunnet blive vaccineret mod influenza, og indtil nu er ca. 42.500 børn blevet vaccineret.

Frem til denne uge har børn kun haft mulighed for at blive vaccineret hos praktiserende læger. Nu udvider vi tilbuddet, så børnene fra uge 46 også kan få deres influenzavaccination i alle landets vaccinationscentre.

”Det har været for besværligt at få børnene vaccineret. Det tager vi konsekvensen af og udvider kapaciteten, og gør det endnu nemmere at få sine børn vaccineret mod influenza. I en travl hverdag kan det være en udfordring at komme til en praktiserende læge for en børnefamilie, og derfor kobler vi nu vaccinationscentrene på, hvor der også er åbent i ydertimer og i weekenden. Det håber vi, at forældrene bliver glade for, og at de vil benytte sig af”, siger Helene Bilsted Probst.

Børn bliver tilbudt en sikker og effektiv vaccine, der bliver givet som næsespray. Vaccinen, der bliver givet med et pust i næsen, er specielt udviklet og godkendt til børn. Børn der blev vaccineret sidste år, skal kun vaccineres én gang i år. Er det derimod første gang, skal barnet vaccineres ad to omgange.

Hvordan bliver mit barn vaccineret mod influenza?

Alle regioner tilbyder senest fra onsdag i uge 46 influenzavaccination af 2-6-årige børn i regionale vaccinationscentre. Alle regionale vaccinationscentre tilbyder influenzavaccination af børn ved drop-in, mens enkelte regioner også vil tilbyde tidsbestilling som supplement til drop-in.

Praktiserende læger over hele landet tilbyder også fortsat influenzavaccination af 2-6-årige børn.

Sundhedsstyrelsens Danmarkskort bliver løbende opdateret, så du kan se, hvor og hvornår du kan få influenzavaccineret dit barn. Husk at bruge filteret ”Influenzavaccination af børn 2-6 år”.

Sundhedsstyrelsens Danmarkskort

Influenzavaccination børn 2-6 år