xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

I dag går efterårets vaccinationsindsats i gang

På plejehjem landet over får beboerne i dag deres booster-vaccination mod covid-19 forud for den forventede opblussen af epidemien.

15 SEP 2022

Efterårets vaccinationsprogram starter i dag med de mest sårbare, de ældre på plejehjem og borgere over 85 år. Omkring 150.000 borgere får tilbudt en booster-vaccination de kommende dage, og forventningen er, at mere end 90 % vil tage imod det ekstra stik.

”Vi har heldigvis gode erfaringer fra de tidligere runder, og langt størsteparten i målgruppen har taget imod tilbuddet om vaccination. Det er vigtigt, at vi får beskyttet især de ældste og mest sårbare, inden smitten tager til igen, formentlig allerede om en måneds tid,” siger vicedirektør Helene Probst.

Om et par uger - fra den 1. oktober - rulles covid-19 vaccinationsprogrammet til alle over 50 år ud i hele landet. Alle regioner er klar i vaccinationscentrene til at tage imod de omkring 2,3 mio. borgere, som inviteres. Ud over vaccinationscentrene, har regionerne også indgået et samarbejde med mange praktiserende læger og andre private aktører, som også tilbyder vaccination. Den 1. oktober er der også mulighed for at blive vaccineret mod influenza.

”Vi forventer, at langt de fleste tager imod tilbuddet om at lade sig vaccinere mod efterårets smitte med både covid-19 og influenza. Timing er helt afgørende i forhold til at undgå alvorlig sygdom, og vi opfordrer til, at man bestiller sin tid, så snart man får sin invitation,” siger Helene Bilsted Probst.

Alle over 50 år får tilbudt vaccination mod covid-19 i denne runde. Derudover får særligt sårbare under 50 år også tilbud om en booster-vaccination. Det samme gør sundheds- og plejepersonale med tæt borgerkontakt.

De, der også er i målgruppen for influenzavaccination, kan bestille en tid til at få både covid- 19 og influenzavaccinationer samtidig.

For at beskytte bedre mod nye varianter af coronavirus er der udviklet variantopdaterede vacciner. De forventes at have en bedre og bredere beskyttelse mod covid-19 sygdom, herunder alvorlig sygdom, end de tidligere vacciner.

Invitationerne til alle over 50 år kommer inden for de næste 10 dage i e-boks eller som fysisk brev, hvis du er digitalt fritaget.

FAQ om efterårets vaccinationsindsats

Her kan du blive vaccineret

Læs her, om du er i øget risiko