xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Stor efterspørgsel på efterårets vaccinationstilbud

Nu går efterårsvaccinationerne for alvor i gang, og mange tager imod tilbuddet om vaccination mod covid-19, influenza og pneumokoksygdom.

04 OKT 2022

Lørdag den 1. oktober blev der åbnet for tilbuddet om covid-19 vaccination til personer under 85 år. Samtidig begyndte vaccinationerne mod efterårets og vinterens forventede influenzaepidemi.

”Vi oplever stor efterspørgsel på vaccinationstilbuddene. Siden i lørdags er mere end 168.000 blevet vaccineret mod covid-19 – 112.000 alene mandag. Også influenzavaccinationerne har fået en flyvende start med 145.000, der allerede er blevet vaccineret,” siger vicedirektør Steen Dalsgård Jespersen, og fortsætter:

”Mange får tilbudt flere vaccinationer, og i år gør vi det lettere at få dem på én gang. Vi kan heldigvis se, at der er mange, som tager imod tilbuddet. Det er vi glade for, så vi kan komme igennem vinteren bedst muligt”.

Efterspørgslen er så stor, at nogle borgere kan opleve, at de må vente på at kunne få tid på de regionale vaccinationscentre. Regionerne arbejder på at skabe tider nok til alle, der gerne vil vaccineres. Derudover har regionerne et samarbejde med nogle praktiserende læger og andre, hvor borgerne også kan blive vaccineret.

”Vi er i tæt dialog med regionerne og følger dagligt tallene for bestillinger af tider og vaccinationer. Samtidig følger vi løbende op i vores Task Force for Nationale Sæsonvaccinationsprogrammer med regionerne, Statens Serum Institut og andre. Her ser vi på vaccinationsbehovet og kapaciteten, der skal være til rådighed, så regionerne løbende kan tilpasse antallet af vaccinationstider og -steder,” forklarer Steen Dalsgård Jespersen.

Et bredt vaccinationstilbud

Der er i år en bred vifte af muligheder for at få de vaccinationer, man er blevet tilbudt.

De regionale vaccinationscentre i de større kommuner udgør den helt centrale kerne i udrulningen af vaccinerne. Samtidig har regionerne lavet aftaler med private aktører for at sikre et finmasket net med tilbud om vaccination over hele landet. Det er derfor også muligt at blive vaccineret hos de fleste praktiserende læger, på nogle apoteker og hos andre private vaccinationsfirmaer. 

Børn, der skal influenzavaccineres, kan blive vaccineret mod influenza hos almen praktiserende læger. 

Sundhedsstyrelsen har lavet et Danmarkskort, hvor regionerne oplyser om alle vaccinationssteder, så det er let at finde et vaccinationssted i nærheden af, hvor man bor.

Se Danmarkskortet over vaccinationssteder

Book tid til vaccination på vacciner.dk

Kontakt bopælsregionen ved spørgsmål om vaccinationstilbud eller tidsbestilling: Hotlines og rådgivning

Se nyeste statusopgørelse over vaccinationsindsatsen. Denne gang er vaccination mod influenza og pneumokoksygdom med i opgørelsen: