xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Seksualitet hos mennesker med demens i ældreplejen

Sundhedsstyrelsen udgiver en ny demenshåndbog med viden og praksisnære råd om seksualitet hos borgere med demens.

17 SEP 2021

Håndbogen giver en praktisk indføring i, hvordan man professionelt kan forholde sig til seksualitet i ældreplejen og eksempler på, hvordan man kan håndtere typiske situationer, hvor borgerens seksualitet kommer i spil.

Håndbogen ”Seksualitet hos mennesker med demens i ældreplejen” giver således viden om, hvordan man kan skabe et miljø, hvor borgerens seksualitet er accepteret og kan drøftes i faglige dialoger, på lige fod med andre aspekter af borgerens liv.

Foruden basal viden om seksualitet giver håndbogen eksempler på, hvordan demensfaglige metoder som Blomsten og Demensligningen kan bruges til samtaler om borgerens seksualitet.

”Vi ved, at det kan være svært for personale i ældreplejen, at håndtere de situationer, der kan opstå omkring borgerens seksualitet, især hos borgere med demens, og at emnet i nogen grad stadig er tabuiseret. Det kan skabe store udfordringer og dilemmaer for borgeren selv, for personalet og også for de pårørende. Vi håber derfor, at håndbogen kan klæde personalet på, til at arbejde med emnet på en faglig og professionel måde,” fortæller projektleder Belén Vejen.

”Seksualitet hos mennesker med demens i ældreplejen” er endnu en håndbog i serien af Sundhedsstyrelsens øvrige demenshåndbøger: Personcentreret omsorg i praksis, Palliativ pleje, omsorg og behandling, Faglig ledelse i praksis, Metoder til at forstå adfærdsmæssige og psykiske symptomer i praksis og Beboerkonferencen i praksis.

Håndbogen er sendt ud til alle landets kommuner i et begrænset oplag, men kan også downloades her

Se de øvrige demenshåndbøger her