xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Ældre +65 tilbydes vaccination mod influenza

Dit immunforsvar svækkes naturligt med alderen. Derfor har du som ældre øget risiko for at blive alvorligt syg af influenza - også selvom du er rask og aldrig har haft influenza før.

Det anslås, at der hvert år dør ca. 1.000-2000 personer i Danmark af komplikationer som følge af influenza, og heraf er de fleste 65 år og derover. Risikoen er størst, hvis man samtidig har en sygdom som fx hjerte-, lungesygdom eller diabetes, men også ældre, der ellers er sunde og raske, er i øget risiko. Du kan blive mere afkræftet af influenzaen end yngre mennesker, fordi det tager længere tid at komme på højkant igen.

Gratis vaccination

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få en gratis influenzavaccination hvert år mellem den 1. oktober og 15. januar. Du skal have vaccinen hvert år for at være beskyttet, da der findes flere influenzatyper, og da influenzavirus ændrer sig fra år til år. Desuden holder effekten af en vaccine ca. et halvt år. Du er ikke beskyttet mod influenza, selvom du har haft sygdommen før.

Vaccinationen nedsætter din risiko for at få influenza. Hvis du alligevel bliver smittet, bliver sygdommen mindre alvorlig. Du kan ikke få influenza af at blive vaccineret.

Du bør blive vaccineret så tidligt som muligt for at få den bedste effekt af vaccinationen.

Det vil være muligt at blive vaccineret på at et vaccinationscenter ved at bestille tid på vacciner.dk. Ligeledes vil nogle praktiserende læger og øvrige private aktører vil også tilbyde vaccination.

Du kan få et overblik over de regionale vaccinationssteder her

Hvordan bestiller jeg tid?

Hvis du er i målgruppe for vaccination på baggrund af din alder, vil du modtage en invitation som Digital Post på borger.dk, e-Boks og mit.dk. Hvis du er fritaget for Digital Post, vil du modtage din invitation med posten. Derefter kan du bestille tid på vacciner.dk eller ved at ringe til din regionale hotline.
Opdateret 02 SEP 2022