xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Bliv frivillig/ambassadør

På denne side kan du læse om, hvordan du bliver frivillig eller ambassadør i EN AF OS.

Ambassadør eller frivillig?

I EN AF OS skelner vi mellem ambassadører, som via formidlingstræning, holder oplæg om egne erfaringer med psykiske lidelser, og frivillige, som ikke nødvendigvis holder oplæg, men deltager i opgaver på anden vis med deres personlige erfaringer. I nogle regioner er der dog en samlet betegnelse, hvor frivillige også kaldes for ambassadører.

EN AF OS er regionalt forankret i PsykInfo

EN AF OS er på nationalt niveau forankret i Sundhedsstyrelsen og på regionalt niveau i PsykInfo (Regionale Psykiatriske Informationscentre). I hver region er der en EN AF OS-koordinatorer, der er knyttet til den regionale PsykInfo. Frivillige og ambassadører i EN AF OS er i praksis tilknyttet de regionale PsykInfoer. Det vil altså sige, at det er her, man har den primære kontakt med EN AF OS. Frivilligmøder, fællesaktiviteter med andre ambassadører, oplæg og andre opgaver sker derfor primært i eller via PsykInfo.

Opgaver som frivillig eller ambassadør i EN AF OS

Når man er frivillig i EN AF OS kan man varetage mange forskellige slags opgaver, fx af praktisk karakter og i forbindelse med events.

Man kan også blive ambassadør, hvilket indebærer, at man får træning i formidling. Her får man redskaber til at fortælle sin personlige historie om livet med en psykisk lidelse og erfaringer med at komme sig helt eller delvist, og man lærer at målrette sin fortælling til forskellige målgrupper. Det kræver en del træning, og det er dermed noget mere forpligtende at være ambassadør end at være frivillig. Det hele foregår i tæt samarbejde med EN AF OS-koordinatorerne i PsykInfoerne, hvor opgaver, ressourcer og ambassadørens udvikling prioriteres og skabes i dialog mellem personen og koordinatorerne. Fordi EN AF OS er forankret i PsykInfo på regionalt niveau, kan der være forskellig praksis fra region til region.

Vi gør opmærksom på, at der kan være venteliste til at blive ambassadør eller frivillig i nogle af regionerne.

Hvis du vil høre mere om mulighederne for at blive frivillig eller ambassadør, kan du kontakte den regionale EN AF OS-koordinator i din region. Du kan også læse mere om, hvordan man er frivillig eller ambassadør på hjemmesiden for PsykInfo i din region.

Kontakt EN AF OS i din region

 

Opdateret 19 SEP 2023