xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sådan kan du støtte medarbejdere med psykiske problemer

Denne guide skal hjælpe ledere til at støtte medarbejdere med psykiske lidelser og psykiske problemer på arbejdspladsen.

Det forventes, at fire ud af fem danskere får en psykisk lidelse som fx depression, angst eller skizofreni på et tidspunkt i løbet af livet og dertil kommer, at mange vil få psykiske problemer som fx stress og udbrændthed.

Det betyder, at du som personaleansvarlig sandsynligvis vil komme til at stå i en situation, hvor du skal håndtere, at en medarbejder får eller har en psykisk lidelse eller psykiske problemer.

Denne guide er til dig, der gerne vil klædes på til at rekruttere og fastholde medarbejdere med psykiske lidelser eller problemer.

Formålet er at give overordnet kendskab til lovgivningen på området samt konkrete idéer og redskaber til, hvordan du som personaleansvarlig kan skabe arbejdsrelaterede tilpasninger og mere åbenhed om psykiske lidelser og problemer på arbejdspladsen.

Guiden er en genudgivelse – men i en ny og opdateret version. Den er blevet opdateret i samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og en arbejdsgruppe bestående af bl.a. Dansk Arbejdsgiverforening, Nationalt Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) og ambassadører for EN AF OS, som har personlige erfaringer med det at være på en arbejdsplads og have en psykisk lidelse.

Hent guiden: Sådan kan du støtte medarbejdere med psykiske problemer

Indhold

  • Formål med guiden
  • Hvorfor er det en god idé at støtte medarbejdere med psykiske lidelser eller problemer
  • Tag hul på snakken om psykiske lidelser og psykiske problemer
  • Idéer til justering af rekrutteringsproces og arbejdsrelaterede tilpasninger
  • Hvad gør jeg, hvis jeg har forsøgt at støtte, og det ikke har hjulpet?
  • Hvilke støtteordninger findes der?
  • Hvad siger lov om forskelsbehandling?
  • Hvor kan jeg få hjælp og mere viden?

 

Versioner: Version 1: 2017 – Landsindsatsen EN AF OS i samarbejde med regionale repræsentanter og Cabi med inspiration fra afstigmatiseringsindsatsen SeeMe i Skotland.

Opdateret 24 APR 2025

No Datasource