xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Godt i gang med seniorlivet

Kom godt i gang med seniorlivet med Sundhedsstyrelsens ti gode råd

Overgangen fra arbejdsmarkedet til seniorlivet er en af livets store overgange. Du skal til at indrette en helt ny fase i livet, samtidig med at du har et langt livs erfaringer med dig. For langt de fleste går overgangen godt. Forskningen peger dog på, at hvis du får overvejet en række ting i tide, kommer du bedre og hurtigere i gang med det seniorliv, som du ønsker. Det handler om at tage overgangen alvorligt, og indstille sig på at et nyt kapitel skal til at starte. 

Sundhedsstyrelsens ti gode råd tager dig igennem de forskellige ting, du skal være opmærksom på, når du overvejer at forlade arbejdsmarkedet. Jo ældre vi er, jo mere forskellige er vi også. Livet sætter på forskellig vis sine spor i os. Derfor findes der selvfølgelig ikke en facitliste på den gode overgang. Vi har brug for forskellige ting, når vi skal omstille os til den nye livsfase. Men ud fra den eksisterende danske og internationale forskning på området, har vi udviklet ti gode råd, som kan hjælpe dig godt på vej.

Inspirationsfilm om den gode overgang til seniorlivet

Otte seniorer fortæller deres personlige historier om overgange til seniorlivet og sætter fokus på sociale fællesskaber, fysisk aktivitet, trivsel og mental sundhed, læring og vedligeholdelse af kompetencer.

 

Se filmene i fuld længde her

 

Se sammenklip af filmene her

Opdateret 18 JAN 2023