xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Webinar: Omsorg for ældre, der er døende

Lindring og åndelig omsorg er kodeord i plejen i livets sidste tid, og hvordan man griber det an, kan du få indsigt i på dette webinar.

FILM, WEBINARER 13 JUN 2023

I dette andet webinar med temaet ”En værdig død” er der oplæg ved to specialister i den basale lindrende og rehabiliterende pleje af ældre i livets allersidste tid:

  • Jesper Grud Rasmussen, der er sygeplejespecialist i pleje og omsorg i den afsluttende fase af livet for de mest syge og døende mennesker og ansat på Diakonissestiftelsens Hospice.
  • Alice Johansen, som er klinisk sygeplejespecialist og ansat i Videnscenter for Lindring - København, der er tilknyttet Københavns Kommunes Center for Rehabilitering og Akutpleje.

Begge har årelang erfaring med rehabilitering og basal palliation (lindring) for ældre mennesker, der er ved livets afslutning. Deres tilgang til plejen er helhedsorienteret, og de kommer i webinaroptagelsen ind på de fysiske, psykologiske, sociale og åndelige aspekter i plejen, som indgår i begrebet ”Total Pain”, der er blevet sat fokus på af WHO.

Webinaret lægger vægt på det grundlæggende i plejen af døende ældre med fokus på lindring, og du får konkrete eksempler og praksisnære redskaber. Bl.a. den nye danske version af værktøjet ”SPICT-4all” fra marts 2023.

Webinaret var tilrettelagt i samarbejde med oplægsholderne af Christina Plesner Bødtker og Lone Asp Engberg, projektledere i Sundhedsstyrelsens enhed for Ældre og demens. Webinaret blev vist live den 8. juni 2023, og optagelsen herfra varer ca. 1½ time.

Se webinaret


Se præsentationer fra webinaret

Hent præsentationen "Rehabilitering og palliation - omsorg for ældre, der er døende"

Se onepageren "Det meningsbærende i livet"