xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Referenceprogram for behandling af patienter med apopleksi

ANBEFALINGER 06 DEC 2010

 - Udarbejdet for en arbejdsgruppe nedsat af Dansk Selskab for apopleksi 

Dansk Selskab for Apopleksi (DSfA) udsender hermed en tredje opdateret version af referenceprogram for apopleksi. Sekretariatet for Referenceprogrammer blev oprettet i 2000 på opfordring fra Sundhedsstyrelsen med henblik på at støtte udarbejdelsen af evidensbaserede referenceprogrammer. Opgaven er nu overgået til de videnskabelige selskaber.

Referenceprogram for behandling af patienter med apopleksi

Det aktuelle referenceprogram er initialt udarbejdet af en tværfaglig arbejdsgruppe under forsæde af klinikchef, dr.med. Palle Petersen. Første udgave af programmet udkom i bogform og elektronisk version i april 2003. Anden udgave udkom elektronisk i maj 2005. Arbejdsgruppen har ydet en meget stor arbejdsindsats med søgning, læsning og vurdering af litteratur inden for emnet apopleksi. Gruppen har især analyseret og drøftet den videnskabelige litteraturs evidens og relevans i en dansk sammenhæng.

Den aktuelle udgave er en opdatering udarbejdet af en redaktionsgruppe, som primært har bestået af et udvalg af medlemmerne fra den oprindelige arbejdsgruppe. Opdateringen er foretaget på baggrund af litteratursøgninger medio 2008 og primo 2009, og redaktionsgruppen afholdt sit afsluttende møde i foråret 2009.